Het Assistentenspreekuur

Onze assistente Rita houdt wekelijks assistentenspreekuur. Het assistentenspreekuur wordt niet op vaste dagen en tijden gehouden maar het wordt ingepland a.d.h.v. de drukte in de praktijkagenda.
Als u dit spreekuur wilt bezoeken moet u dus wel even een afspraak maken.
Rita is gediplomeerd paraveterinair en bevoegd om zelfstandig bepaalde veterinaire taken te verrichten.

U kunt hierbij o.a. denken aan:

  • het verwijderen van hechtingen na een operatie
  • het begeleiden van dieren met overgewicht om weer een gezond gewicht te krijgen
  • het uitvoeren van een controle na een gebitssanering
  • het knippen van nagels

Het assistentenspreekuur is een extra service van de praktijk en dus kosteloos. De paraveterinaire handelingen zoals b.v. knippen van nagels, of het geven van bepaalde injecties (b.v. de Program injectie tegen vlooien) is niet kosteloos.

N.B. De assistente is geen dierenarts en kan geen uitspraken doen over medische problemen. Zonodig adviseert zij u een afspraak te maken bij één van onze dierenartsen.

 

Tijdens het assistentenspreekuur worden ook twee zgn. follow-ups gehouden nl:

1. de Puppy follow-up

Eigenaren van puppy's worden uitgenodigd om met hun pup elke 2 maanden een bezoekje te brengen aan de praktijk. Dit gebeurt nadat de pup zijn 12-weken-enting heeft gekregen. De pup wordt gewogen en er wordt een groeicurve bijgehouden. Uw vragen worden beantwoord en we geven instructie over hoe je een pup moet leren wennen aan tandenpoetsen. Zo ervaart de pup ook dat niet elk bezoek aan de praktijk eng hoeft te zijn. Hij went een beetje aan ons en aan de praktijk.
Als u interesse heeft in zo'n Puppy follow-up dan kunt u een afspraak maken voor het assistentenspreekuur.

2. de Senioren follow-up

Onze honden en katten worden gelukkig steeds ouder. Soms komt de ouderdom echter met gebreken. Gebreken ontstaan vaak geleidelijk en vallen niet altijd op. Wij bieden u een gratis Senioren follow-up aan. Op het assistentenspreekuur wordt uw hond of kat in een klein onderzoek gecontroleerd.

Er wordt gelet op o.a. het gebit, het gewicht en de vacht en er worden een aantal vragen gesteld over het dagelijks functioneren van uw huisdier.

Als u interesse heeft in zo'n Senioren follow-up dan kunt u een afspraak maken voor het assistentenspreekuur.
De Senioren follow-up is bestemd voor katten vanaf 12 jaar en honden vanaf 10 jaar.

Het spreekt voor zich dat de dierenarts het jaarlijkse gezondheidsonderzoek blijft uitvoeren als u voor vaccinatie komt.